În mod normal, carnea de peşte se marinează rar şi pentru o perioadă scurtă de timp. Numai că somonul nu e orice peşte. Încercaţi marinata asta pentru a pune accentua calităţile somonului cu un plus de aromă.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute (plus timpul de marinare)
Ingrediente:
4 cotlete (medalioane) de somon
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă de boia de ardei iute
2 linguriţe de ghimbir ras
1 linguriţă praf de curry
60 ml oţet din vin roşu
250 ml de vin alb sec
2 căţei de usturoi
sare
piper
Preparare:
Ştergeţi cotletele de peşte cu un şervet curat şi uscat.
Zdrobiţi usturoiul şi ghimbirul.
Amestecaţi într-un bol praful de curry, ghimbirul, uleiul, usturoiul, boiaua iute, vinul, oţetul, sare şi piper.
În marinata obţinută mai sus adăugaţi cotletele de peşte.
Introduceţi marinata la rece pentru 3 ore.
Încingeţi grătarul şi scoateţi peştele de la rece.
Îndepărtaţi marinata de pe peşte şi rumeniţi-l pe ambele părţi pe grătarul uns cu puţin ulei. Somonul picant la grătar se serveşte imediat, cu garnitură de cartofi, orez sau salată.
Puteţi servi somonul cu o garnitură de salată mixtă stropită cu o vinegretă neagră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu