marți, 8 iunie 2010

Trofeul Transilvania pleacă în Tailanda

Cel mai aşteptat moment al Festivalului Internaţional de Film Transilvania a sosit: cea de-a noua ediţie TIFF şi-a desemnat sâmbătă seara câştigătorii în cadrul galei de închidere desfăşurată la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

Anul acesta, Trofeul Transilvania pleacă în Tailanda. Juriul, format din Martin Blaney, Christine Dollhofer, Monica Bîrlădeanu, Barmak Akram şi Irene Smits a decis ca premiul în valoare de 10.000 de euro să fie acordat filmului Mundane History / Poveste anodină, regia Anocha Suwichakornpong, pentru „structura sa neconvenţională şi folosirea eclectică a imaginilor în această poveste emoţionantă, care arată cât de dureroasă poate fi viaţa şi ne demonstrează că oamenii au nevoie unii de alţii, indiferent de diferenţele de clasă socială.”

Anunţul a fost făcut de Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Hunor Kelemen şi Preşedintele Academiei Europene de Film, Wim Wenders. Producţie de origine tailandeză, recompensată cu Tigrul de Aur la Festivalul de la Rotterdam în 2010, Poveste anodină spune povestea lui Ake, un tînăr paralizat în urma unui accident, care este îngrijit de Pun, un asistent angajat de Thanin, stoicul patriarh al familiei. Aripa principală din curtea familiei este un edificiu vechi care a văzut şi zile mai bune iar treburile casei revin în grija cîtorva servitori ce împart o clădire separată în aceeaşi curte. Folosind o structură non-lineară, filmul se concentrează pe detaliile lumeşti, aproape insignifiante, ale vieţii de zi cu zi. Dar încetul cu încetul sunt dezvăluite secretele ascunse de faţada liniştită a casei.
http://www.tiff.ro/stire/trofeul-transilvania-pleaca-in-tailanda/94

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu